home

contact

vorigevorige        
   

Laatste nieuws

Excursies

Jeugdhonk

Bijzondere waarnemingen

lid worden?

Bestuur

 
       
 
Wulp
 

wulp

De wulp is onze grootste weidevogel (50-60cm). Hij is bruin gesprikkeld en z'n snavel wijst omlaag (ezelsbruggetje: de wulp wijst naar z'n gulp)
Vroeger broedden ze vooral in de duinen en op de heidevelden. Nu broeden ze ook veel op graslanden. de 4 eieren worden ongeveer 28 dagen bebroed. de jongen zij na7 dagen zelfstandig. Wulpen overwinteren vooral langs de kusten van Europa en Afrika. Als onze wulpen wegtrekken, komen er uit andere delen van Europa wulpen naar ons land.

Trend en aantal

Het aantal wulpen in Nederland wordt vastgesteld op ongeveer 6.900 paren (6.400 tot 7.400). Dat aantal komt overeen met schattingen uit de periode 1979-1985, maar is veel meer dan de aantallen die in 1973-1977 zijn vastgesteld.

legsel wulp